Techniek is overal!

In een technologische samenleving die continu verandert wil Sterk Techniek Onderwijs Zuid-Limburg mee innoveren en ontwikkelen. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. Beweeg je met ons mee naar de toekomst?
Dit is de allereerste nieuwsbrief van STO Zuid-Limburg. Je ontvangt deze ter kennismaking in je mailbox. Via deze nieuwsbrief informeren we jou graag over de beweging van STO Zuid-Limburg. Schrijf je dus direct in om de nieuwsbrief te blijven ontvangen!

STO Zuid-Limburg wil samen met scholen in regio Zuid-Limburg het techniekonderwijs verder innoveren, zodat leerlingen nog vaker:

  • In aanraking komen met moderne technieken;
  • leren werken met machines en materialen die ook in de beroepsomgeving gebruikt worden;
  • kunnen kiezen uit een divers én inhoudelijk aantrekkelijk onderwijsaanbod;
  • in contact komen met het bedrijfsleven dat vakinhoudelijk betrokken wordt in het leerproces op school;
  • het juiste maatwerk en zorg met passende begeleiding krijgen.

We werken daarbij nauw samen met het primair onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. STO ZuidLimburg is een samenwerkingsverband van het voortgezet onderwijs in Zuid-Limburg: SVO|PL, DaCapo College en stichting LVO.

 

Even voorstellen

STO Zuid-Limburg is verdeeld in drie regio’s, elk met hun eigen coördinator om de initiatieven en ontwikkelingen in goede banen te leiden.
Hieronder stellen zich graag even aan je voor:

 

Maak kennis met de projecten!

De coronacrisis houdt de ontwikkeling van STO Zuid-Limburg niet tegen. Samen met de scholen werken we aan de ontwikkeling van plannen en activiteiten. In deze nieuwbrief lees je wat er nu in STO Zuid-Limburg gebeurt. En in de volgende nieuwsbrieven? Dan zetten we telkens een mooi initiatief in de kijker!

 

Heb je opmerkingen of vragen over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op via info@stozuidlimburg.nl. Wil je meer weten over de ontwikkelingen van STO Zuid-Limburg in jouw regio? Neem dan contact op met jouw regiocoördinator: Maarten van Rijn, Maastricht Heuvelland, Jos Wolters, Westelijke Mijnstreek of Lixel Bevk en Amin Elouazghari, Parkstad.

Nieuwsgierig naar de eerste nieuwsbrief van Sterk Techniek Onderwijs Zuid-Limburg als pdf-file?
Je leest hem hier.