Beleef techniek

Meer leerlingen laten kennismaken met en enthousiasmeren voor techniek en techniekonderwijs, dat is het doel van STO. Hoe? Door een goed beeld te geven van deze wereld. Bijvoorbeeld door leerlingen samen met hun ouders techniekonderwijs in de praktijk te laten beleven, vlogs die een inkijkje geven in de praktijk en een kennismaking met de loopbaanmogelijkheden in de techniek. In deze nieuwsbrief STO Zuid-Limburg nemen we je mee in verschillende initiatieven in de regio.

 

Bouwproject wordt lessenserie       
De meeste leerlingen bloeien niet op bij online onderwijs. Leerlingen die praktisch zijn ingesteld al helemaal niet. Want wat moet je bijvoorbeeld online doen als je een bouwopleiding doet op het VMBO in Maastricht? Nou, boffen! Want dan heb je een super-enthousiaste leraar bouwkunde, die toevallig vlak bij ons bouwproject woont. Hij was op zoek naar een manier om zijn leerlingen alsnog ‘aan de buis gekluisterd’ te krijgen. En daarom volgt hij sinds de allereerste cementstort de hele bouw op de voet en maakt er op locatie een lessenserie van. Lees meer…

VMBO Maastricht

 

Ouders beleven techniekonderwijs
Hoe maak je meer leerlingen enthousiast voor techniekonderwijs? Met die vraag ging de werkgroep BWI van het Techniekcollege Parkstad Limburg aan de slag. Het plan? Haal ouders de school in en laat ze, samen met hun kinderen, techniekonderwijs beleven. 
Lees meer…

TCPL

 

Leerlingen ontdekken loopbaanmogelijkheden
De afgelopen maanden zijn er diverse activiteiten georganiseerd in het kader van loopbaanoriëntatie- en begeleiding. De leerlingen van VMBO Maastricht maakten op allerlei manieren kennis met bedrijven en opleidingen, van bliksemstages, tot bedrijfsbezoeken, een echte Girls Day én een dagje op de werkvloer als directeur.
Lees meer….

Girls

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over STO Zuid-Limburg?
STO Zuid-Limburg wil samen met scholen in regio Zuid-Limburg het techniekonderwijs verder innoveren, zodat leerlingen nog vaker:
• In aanraking komen met moderne technieken,
• leren werken met machines en materialen die ook in de beroepsomgeving gebruikt worden,
• kunnen kiezen uit een divers én inhoudelijk aantrekkelijk onderwijsaanbod,
• in contact komen met het bedrijfsleven dat vakinhoudelijk betrokken wordt in het leerproces op school en
• het juiste maatwerk en zorg met passende begeleiding krijgen.

We werken daarbij nauw samen met het primair onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. STO Zuid-Limburg is een samenwerkingsverband van het voortgezet onderwijs in Zuid-Limburg: SVO|PL, DaCapo College en stichting LVO.

 

Ben je nog niet aangemeld voor de nieuwsbrief? Schrijf je dan hier in!

Heb je opmerkingen of vragen over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op via info@stozuidlimburg.nl.

Wil je meer weten over de ontwikkelingen van STO Zuid-Limburg in jouw regio? Neem dan contact op met jouw regiocoördinator: Maarten van Rijn, Maastricht Heuvelland, Jos Wolters, Westelijke Mijnstreek of Amin El Ouazghari, Parkstad. www.stozuidlimburg.nl