Techniek in de praktijk!

In deze uitgave van de nieuwsbrief STO Zuid-Limburg laten we je zien hoe leerlingen, van primair en voortgezet onderwijs, in de praktijk kennismaken met techniek en techniekonderwijs. Door leerlingen al op jonge leeftijd praktisch aan de slag te laten gaan met techniek, vergroten we de kans dat ze kiezen voor een opleiding en loopbaan in de techniek. Koppeling met het bedrijfsleven is daarbij van groot belang. De banden met partners worden dan ook in alle regio’s versterkt. 

Zo komen leerlingen van de basisschool, onder begeleiding van hun docent, naar het DaCapo College om te werken aan een aantal praktische techniekopdrachten. Op die manier maken leerlingen op een jonge leeftijd al kennis met techniek wat de kans vergroot dat zij kiezen voor een technische opleiding. Lees meer…. 

Wordt op het Sophianum hard gewerkt aan het opzetten van het vak Technologie en Toepassing (T&T). Basis voor het concept-examenvak T&T is het Bèta Challenge-programma dat als doel heeft jongeren voorbereiden op hun sociaal-maatschappelijk en economisch functioneren in verschillende regionale contexten waarin technologie een belangrijke positie heeft. Lees meer….

Jos Vencken vertelt ons hoe TCPL aan de weg timmert om hun netwerk van partnerbedrijven uit te breiden zodat leerlingen nog meer in de praktijk met techniek aan de slag kunnen.  Lees meer….

En maakt het Stella Maris zichtbaar en tastbaar hoe het ontwerp- en ontwikkelproces van producten verloopt. Met behulp van een 3D printer kunnen leerlingen écht maken wat ze ontworpen hebben. Lees meer…

Samen leiden we jongeren op voor later