Bouwen aan een sterk techniek onderwijs

In deze uitgave van de nieuwsbrief STO Zuid-Limburg zoomen we in op het thema bouw.
In het techniekonderwijs zijn er legio mogelijkheden om de samenwerking op te zoeken in de gebouwde omgeving.

Zo start er in Parkstad komend schooljaar een project in samenwerking met Kasteel Schaesberg om leerlingen kennis te laten maken met smederij, bijvoorbeeld. En bij Bouwmensen Limburg leren jongeren de basisbeginselen van vakken als metselen en schilderen, in samenwerking met VISTA. Deze samenwerking tussen bedrijf, middelbaar beroepsonderwijs en voortgezet onderwijs bestaat al enige jaren en wordt onder STO Zuid-Limburg verder verstevigd en uitgebreid in alle regio’s. René Mobers, directeur Bouwmensen Limburg, Floor Ummels, opleidingscoördinator namens VISTA, regiocoördinator Jos Wolters en docenten Raymond Willems en Roger Pricken vertellen over hun samenwerking.

Samen leiden we jongeren op voor later

“De arbeidsmarkt roept om mensen in de bouw!” zegt Floor Ummels. En dat komt goed uit, want de leerlingenaantallen in de richting bouw van het mbo nemen toe. “Studenten kiezen er steeds vaker voor om met de handen te werken, mede door de positieve benadering in het nieuws en programma’s als VT Wonen en Eigen huis en tuin. Die maken zichtbaar wat je allemaal kan maken met je handen. En die handen zijn hard nodig! Maar, het belangrijkste is dat studenten doen wat ze leuk vinden, een keuze maken die bij ze past. En ook daar behalen we positieve resultaten: veruit de meeste leerlingen maken hun opleiding af en vinden dan een baan die ze leuk vinden.” Voor René Mobers is dat dé reden om leerlingen te verwelkomen bij Bouwmensen Limburg: “We hechten er bijzonder veel waarde aan dat leerlingen in het voortgezet onderwijs de juiste keuze kunnen maken en de opleiding kiezen die bij hen past, daarom laten we leerlingen in het voortgezet onderwijs graag kennismaken met de praktijk van bouw.”

Lees hier de hele nieuwsbrief.


 

Ontvang de nieuwsbrief automatisch in je mailbox!
Dit is de tweede nieuwsbrief van STO Zuid-Limburg. Die is vast al automatisch in jouw postvak beland, toch? Of lees je hem nu toevallig op de website?
Dan wil je de volgende nieuwsbrief zeker niet missen! Schrijf je direct in via de homepage om de nieuwsbrief automatisch in je eigen postvak te ontvangen!