Winnaars Brilliant Business Awards Westelijke Mijnstreek

Op de Dag van de Ondernemer in november vorig jaar lanceerden de gemeenten Beek, Stein en Sittard-Geleen de nominatieronde van de vijfde editie van de Brilliant Business Awards. In dit ondernemersevent in de Westelijke Mijnstreek komen innovatie, duurzaamheid en bloeiend ondernemerschap samen.

Ondernemers konden zichzelf of een andere ondernemer nomineren voor een award in de categorieën Parel, Robijn en Diamant. Een onafhankelijke vakjury selecteerde uit alle driehonderd genomineerde bedrijven negen finalisten -drie per categorie- die uiteindelijk streden om de felbegeerde prijzen.

Negen genomineerden

In de categorie Diamant, voor de meest innovatieve ondernemer die met ideeën of producten een visitekaartje is voor de regio, waren Dirix uit Stein,  Nedlin Hospitality uit Elsloo en Think Paper uit Windraak genomineerd. In de categorie Robijn, voor de startende ondernemer die in korte tijd een belangrijke speler in de markt is geworden met potentie voor de toekomst waren de genomineerden De Dwalende Dwerg uit Beek, Human Material Loop uit Geleen en Lyvia uit Sittard. Genomineerden in de categorie Parel, voor de meest klant- en/of servicegerichte onderneming, waren De Etalage uit Geleen, Koffie Compleet uit Beek en Wehrung Architecten uit Beek.

 

Winnaars

Na een bedrijfsbezoek bij alle finalisten door de vakjury kozen ze de uiteindelijke winnaars die in een uitverkochte Business Lounge in het stadion van Fortuna Sittard bekend werden gemaakt : Human material Loop (beste starter), De Etalage (meest servicegericht) en Nedlin Healthcare (meest innovatief).  Zij mogen de titel ‘Winnaar Brilliant Business Awards 2024’ dragen en ontvingen alle drie een unieke trofee. Deze werden gemaakt door PIE-leerlingen van het Dacapo College uit Sittard. Daarnaast heeft de samenwerking tussen bedrijven, gemeente en onderwijs zich met STO-inzet positief ontwikkeld. Er bestaat een tekort aan kwalitatief goed geschoold technisch personeel in regio Sittard-Geleen en deze samenwerking maakt dat daar op kan worden ingespeeld.

Trotse bestuurders

‘Met de Brilliant Business Awards eren en waarderen wij het indrukwekkende ondernemerschap in onze regio. Ondernemers en bedrijfsleven zorgen voor welvaart, werkgelegenheid en leefbaarheid’, lichtte Yvonne Salvino, wethouder Economie in de gemeente Sittard-Geleen toe. Burgemeester Christine van Basten-Boddin, portefeuillehouder Economie in Beek gaf aan dat het ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek zorgt ervoor dat zij één van de snelst groeiende regio’s van Nederland zijn. ‘En daar mogen we heel trots op zijn’, vulde Natascha Wingelaar, wethouder Economie in de gemeente Stein aan. ‘Veel bedrijven lopen voorop in innovatie, duurzaamheid en servicegerichtheid.’

 

Zie voor meer foto’s en aftermovie van BBA: https://brilliantbusiness.nl/