Tiny house naar hoger plan

DaCapo College vindt het belangrijk om leerlingen meer praktijkgerichte en realistische opdrachten aan te bieden. Vanuit deze gedachte is de school de samenwerking met Elektro Scheppers jaren geleden gestart met bouwplaatsbezoeken, lessen van praktijkmensen en het gebruiken van de school voor de Scheppers Academy (bijscholing voor eigen leerlingmonteurs).

STO-bedrijvencoördinator Sabina Drenth: ‘Toen dit alles een vaste plek had, vonden we het tijd voor iets nieuws. Samen met bouwbedrijf Van Wijnen en installatiebedrijf Breman in staken de docenten PIE de koppen bij elkaar om een aansprekend en allesomvattend project te bedenken. Na rijp beraad kozen we voor het ontwerp van een tiny house, waarbij elk bedrijf zijn eigen expertise inbrengt.’

Delen kennis en ideeën

De eerste concepttekeningen zijn gemaakt en deze zijn in een vervolgafspraak besproken. Op dit moment worden alle aanpassingen getekend door van Wijnen. Daarna gaat Breman de installatie intekenen en vervolgens Scheppers.

‘Om niet alle wielen opnieuw uit te vinden zijn we benieuwd of er andere scholen zijn die ook met tiny houses of soortgelijke projecten bezig zijn. We zouden graag met elkaar in contact komen om kennis te delen en ideeën uit te wisselen. Stuur een mail naar s.drenth@stichtinglvo.nl. Samen maken we dan van een tiny house een groots project!