Techniekcollege Parkstad Limburg bezoekt Combo Group

Alle derdejaars leerlingen van de afdeling Mobiliteit en Transport van Techniekcollege Parkstad en drie docenten bezochten Combo Group in Born. Dit bedrijf biedt een totaaloplossing in onderhoud, reparatie, transport en cleaning. Via verschillende workshops van elk drie kwartier maakten de leerlingen kennis met de logistiek en techniek binnen de wereld van transport en kregen ze inzicht in het ‘one stop shop’-concept van Combo Group. 

Workshops

Nadat de leerlingen hun eigen werkkleding en -schoenen hadden aangetrokken volgden ze verdeeld over drie groepen roulerend workshops bij drie bedrijfsonderdelen. Bij Combo Repair/afdeling garage konden ze een band van een truck wisselden en een spiegel/buitenkap vervangen. Bij Combo Cleaning & Logistics kregen de leerlingen uitleg over de brede techniek binnen deze afdeling. Er  stonden bovendien twee trucks klaar waar de leerlingen leerden over de gevaren van de dodehoek. In de truck konden ze ervaren wat een chauffeur ziet en reden twee chauffeurs een rondje met de leerlingen. Bij Combo Repair/afdeling Yard tenslotte kregen de leerlingen een inkijk hoe reparaties aan (zee)containers en silo’s worden uitgevoerd. Ook mochten ze werken met een plasmasnijder en zelf een las leggen.

Mooie LOB-dag

STO-bedrijvencoördinator Jos Vencken sprak van een mooie LOB-dag. ‘De ochtend was uitstekend verzorgd door de mensen van Combo Group. Alles is veilig verlopen waarbij de leerlingen goed meewerkten en nieuwe ervaringen opdeden. De lunch was bovendien heerlijk! Een groot dankjewel aan de organisatie voor hun inzet, uitleg en gastvrijheid!’