Bouwen aan het STO-netwerk

Om steeds meer leerlingen te laten kennismaken met en te enthousiasmeren voor techniek en techniekonderwijs, willen we ze een goed beeld geven. Hoe we dat doen? Onder andere door leerlingen een kijkje te laten nemen in de praktijk bij diverse bedrijven in de regio. Daarnaast nemen we ook onderwijscollega’s mee in de wereld van techniek, waardoor zij leerlingen beter kunnen begeleiden in hun keuzeproces.

 

Eerste ambassadeurscertificaat uitgereikt! 

STO Zuid-Limburg was te gast op de druk bezochte barbecue van Bedrijven Sittard-Geleen (BSG). De samenwerkingsovereenkomst die Ondernemersvereniging BSG in april tekende met Sterk Techniek Onderwijs Zuid-Limburg werd daar letterlijk en figuurlijk zichtbaar. Hier ontstonden de echte verbindingen in de 046-regio, tussen aanwezige ondernemers, overheid en het onderwijs.

Scheidend voorzitter van BSG, Yvonne Salvino, werd in het zonnetje gezet en ontving het allereerste ambassadeurscertificaat van STO Zuid-Limburg. Wij danken Yvonne voor haar initiatief en inzet voor een duurzame samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Lees meer….

 

 

Maak kennis met de bedrijvencoördinator STO Maastricht    
In elke regio coördineert iemand de contacten en samenwerking met het bedrijfsleven. Voor het stedelijk gebied Maastricht is dat Roel de Vries. Daarnaast neemt hij op dit moment de honneurs waar voor het Heuvelland. Hij stelt zich graag even aan je voor. Lees meer…

 

Symbolische financiële injectie dankzij bedrijvennetwerk in Parkstad   
Vlak voor de zomervakantie ontving Amin Elouazghari, regiocoördinator in Parkstad, een symbolisch bedrag van € 83.721 als cofinanciering voor STO. Het team op het Techniekcollege Parkstad Limburg heeft afgelopen schooljaar, in samenwerking met bedrijvencoördinator Jos Vencken, dit super bedrag opgehaald.

Vele bedrijven in Parkstad leverde een bijdrage aan het versterken van het techniekonderwijs in de vorm van kennisuitwisseling, LOB, sponsoring, gastlessen en doe-middagen. Lees meer…

 

Sterk Professionaliseren    
Vanaf dit schooljaar zijn Linda Verlinden en Erik Krutzer verantwoordelijk voor het vergroten en verbreden van het professionaliseringsaanbod van Sterk Techniek Onderwijs Zuid- Limburg.

Ze stellen zich graag even voor. Lees meer….

 

Bezoekje aan de praktijk    
Om leerlingen een beter beeld te geven van mogelijke beroepen zijn bedrijfsbezoeken een waardevol instrument. Eind september namen de derde- en vierdejaars leerlingen BWI van het DaCapo College een kijkje bij Helwig Kozijnen in Geleen.

 Het eerste, maar zeker niet het laatste bezoek aan dit bedrijf. Lees meer…

 

Startbijeenkomst STO op het DaCapo College         
Collega’s van het DaCapo College die meewerken aan STO maakten kennis met elkaar, zodat ze dit schooljaar informatie kunnen delen en elkaar kunnen helpen. Tijdens de bijeenkomst werd ook de koppeling gelegd met BSG (Bedrijven Sittard-Geleen) en de gemeente Sittard-Geleen. Er werd gesproken over het personeelstekort in de techniek. Lees meer….

 

Volg en DEEL onze socials!            
Sinds kort vind je Sterk TechniekOnderwijs Zuid-Limburg ook op social media. Volg ons op LinkedIn, Facebook en Instagram voor het laatste nieuws en meer informatie over STO Zuid-Limburg. Je eigen ervaringen delen met techniekonderwijs in Zuid-Limburg? Tag ons en gebruik de hashtag #stozuidlimburg.

En voor iedereen die echt het verschil wil maken! Deel onze berichten op je eigen tijdlijn met een persoonlijke boodschap erbij waarom JIJ dit waardevol vindt voor de mensen/volgers op jouw sociale media en spoor ze aan ook te delen. De eerste volger die laat zien dat zijn volgers minimaal 6 maal ‘door-delen’ kan een leuke en heel originele verrassing verwachten.  Stuur uiterlijk 1 november je schermafbeelding met daarin te zien de 6 delers (of meer) naar communicatie@stozuidlimburg.nl.

 

Heb je opmerkingen of vragen over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op via info@stozuidlimburg.nl. Wil je meer weten over de ontwikkelingen van STO Zuid-Limburg in jouw regio? Neem dan contact op met jouw regiocoördinator: Maarten van Rijn, Maastricht Heuvelland, Jos Wolters, Westelijke Mijnstreek of Amin El Ouazghari, Parkstad.

 

www.stozuidlimburg.nl