Lezingen Hans Kaldenbach in Sittard en Wittem

STO Zuid-Limburg ‘Samen leren’ organiseert voor alle medewerkers (OP en OOP) lezingen van Hans Kaldenbach. Hij is breed bekend als auteur van boeken als ‘Korte Lontjes’ en ‘Machomannetjes’. Samen met acteur Jeroen geeft Hans eind maart en half mei een lezing -die overigens meer aanvoelt als een show- over hoe om te gaan met de leerlingen van nu.

Wat werkt wel, wat zeker niet en waarom is dat zo? Je krijgt hands-on tips die direct bruikbaar zijn bij jongeren in het PrO/vmbo-onderwijs. Het zijn interactieve bijeenkomsten waar je in ieder geval naar huis gaat met toepasbare handvaten en een brede glimlach.

31 maart: Pitboel theater in Sittard
17 mei: Kloosterbibliotheek in Wittem
Inloop vanaf 14.30 uur met koffie/thee en wat lekkers.
Bijzonderheden: gratis parkeren. Online aanmelden verplicht.
https://www.stozuidlimburg.nl/medewerkers/opleidingskalender/ (klik op ‘meer laden’ om verder in de kalender te kijken)

Theatercollege Lieven Scheire in Parkstad Limburg Theater Heerlen

STO Zuid- Limburg ‘Samen Leren’ biedt docenten en leerlingen vanaf 16 jaar gratis toegang aan voor een extra middagvoorstelling van de bekende Belgische wetenschapper Lieven Scheire (onder andere bekend van de Code van Coppens). Hij verzorgt op woensdag 5 april vanaf 14:00 in Parkstad Limburg Theater in Heerlen een twee uur durend programma (inclusief een vragenronde) over Artificiële Intelligentie, een wonderlijke vorm van software, die overal om ons heen is. Door ChatGTP is het op dit moment zelfs een actueel thema. Lieven vertelt met de nodige dosis humor wat Artificiële Intelligentie is. En vooral: wat het niet is.

Kaarten zijn te vinden via de site van STO Zuid- Limburg (https://www.stozuidlimburg.nl/medewerkers/opleidingskalender/) of via bijgaande QR-code.

Tot slot

Kijk ook eens naar het aanbod op www.onderwijsarena.nl waar iedereen toegang toe heeft. Kijk in de agenda naar de thema’s en schrijf je in! https://www.onderwijsarena.nl/home/agenda/45

En op www.onderwijz.nl kun je e-learning, e-boeken, luisterboeken, samenvattingen, podcast en digitale kranten vinden om op die manier aan je professionalisering te werken. Wil je een licentie vul dan dit formulier in https://promo.superwijz.nl/sto-aanmelden

Heb je zelf suggesties of vragen rondom professionalisering mail dan naar samenleren@stozuidlimburg.nl

Wist je dat:
– …er momenteel 200 werknemers deelnemen aan sto.leert.nl (Onderwijz)?
– …er al 114 certificaten zijn uitgegeven aan collega’s die een cursus hebben afgerond binnen sto.leert.nl?
– …de reguliere show van Lieven Scheire in de avond heel snel uitverkocht was en wij nu een middagvoorstelling hebben met en moment achteraf om vragen te stellen?
– …”Van MOETivatie naar motivatie” de meest gekozen workshop bij Onderwijsarena is?
– …de “Disc test” en “Groepsdynamiek & orde houden” staan bovenaan in de lijst van sto.leert.nl (Onderwijz) van meest afgeronde items?
– …”21 dagen niet klagen” het meest beluisterde audio-book is binnen sto.leert.nl?
– …Geocraft in Geleen gaat starten en leerlingen van PO en VO zo samen de stad kunnen nabouwen in Minecraft?
– …’Samen leren’ graag hoort welk professionaliseringsaanbod er gewenst is zodat we passend aanbod kunnen delen? Dus deel je ideeën via samenleren@stozuidlimburg.nl en kijk ook geregeld op de website https://www.stozuidlimburg.nl/medewerkers/algemeen/