Allereerste Techdate-manifestatie in Heerlen groot succes

Jong en oud vonden 1 oktober hun weg naar het Techniekcollege Parkstad Limburg. Samen met Vista college en Herlecollege, gemeente Heerlen, Steam Limburg en enkele meewerkende bedrijven vond een Techdate-manifestatie aan de Schandelermolenweg in Heerlen plaats.

Deze manifestatie toont aan dat techniek in heel veel branches een rol van betekenis speelt en dat we trots kunnen zijn op de mensen in de technische beroepen. De variatie aan werk is enorm en de verdiensten zijn goed. Voor de drukbezochte dag was een mooi en gevarieerd programma opgetuigd.

Kijken, ervaren, doen

Op de Techdate-manifestatie konden de bezoekers kijken, ervaren en vooral doen. Van spijkeren tot virtual reality, van het bedienen van een graafmachine tot het aansturen van een robot en van elektroauto’s tot zonnepanelen. Dit gaf een mooie inkijk in de veelzijdige wereld van de techniek. Veel technische bedrijven uit stad en regio waren aanwezig op de manifestatie. Naast zichzelf als (toekomstig) werkgever in de kijker spelen kon iedereen in de praktijk ervaren hoe het is om in hun technische omgeving te werken. En daar kun je niet jong genoeg mee beginnen!

 

Techniek en wetenschap

De Spacebuzz van astronaut André Kuipers  was ook prominent aanwezig. In deze simulator kon met behulp van een 3D-bril een virtuele ruimtereis worden gemaakt waarin duidelijk werd hoe we beter voor onze aarde kunnen en moeten zorgen. Bij Mad Science kon iedereen op een leuke en laagdrempelige manier onderzoekend en ontwerpend leren over techniek en wetenschap.