Techniekbus op (de) weg!

Om basisschoolleerlingen in de regio Parkstad kennis te laten maken met de mooie uitdagingen in de techniek heeft Techniekcollege Parkstad Limburg (TCPL) een heuse techniekbus rondrijden. Deze bus is tot de nok toe gevuld met techniekmaterialen en bijbehorende uitdagende opdrachten. TCPL zoekt samenwerking met basisscholen, zodat basisschoolleerlingen laagdrempelig kennis kunnen maken met diverse facetten van techniek.

De Techniekbus is mede tot stand gekomen door een samenwerking met de lokale Mercedes-Benz dealer Smeets Autogroep uit Heerlen. Ook zij onderschrijven het belang van kwalitatief goed techniekonderwijs in de regio Parkstad. Edwin Meijers, Aftersales manager bij Smeets Autogroep, en Marcel Verhoeven, verkoop Mercedes Benz bestelwagens, zijn dan ook blij te kunnen helpen: ‘Er is enorm veel vraag naar goed geschoold technisch personeel in deze tijd en dit zal in toekomst alleen maar meer worden. Wij ondersteunen dan ook graag het techniekonderwijs in de regio, om zo meer kinderen, jongeren en volwassenen enthousiast te krijgen voor (automotive) techniek.’ Ook Lixel Bevk en Amin Elouazghari, teamleiders bij TCPL, zijn blij met deze lokale samenwerking: ‘Smeets ziet het belang van kwalitatief techniekonderwijs in Parkstad en door deze samenwerking kunnen wij weer meer kinderen enthousiast maken voor techniek.’

Misschien heb je de techniekbus al zien rijden in Parkstad. De opvallende print op de zijkant is niet te missen.

 

Pitstop
Naast de techniekbus laat het TCPL nieuwe techniektalenten ook op een andere manier kennismaken met de school: de TCPL Pitstop, een coronaproof drive through evenement.

Op 5 december 2020 konden leerlingen van groep 7 en 8 van het po en klas 1 en 2 van het vmbo een bezoekje brengen aan het TCPL. De jonge bezoeker mocht de auto verlaten om, onder begeleiding van een leerling van het TCPL, het techniekparcours af te leggen. Gewapend met werkhandschoenen en een mondkapje maakten de aanstormende techniektalenten bij de tussenstops van de pitstraat allerlei onderdelen van het eindproduct: een lampje met telefoonstandaard. Bij enkele toegevoegde onderdelen werd nog geschroefd, gezaagd en gespijkerd. Vooral bij dat laatste heeft ook een enkele volwassene de uitdaging geaccepteerd, soms tot hilariteit van zoon of dochter.