Stimulusprijs voor Roger Pricken

Waarschijnlijk is dit nieuws al bekend, maar het verdient absoluut nog een plekje in onze nieuwsbrief: Roger Pricken heeft afgelopen maart de Stimulusprijs ontvangen van Stichting Stimu-leren! Roger Pricken, bevlogen bouwdocent op VMBO Maastricht, ontving deze prijs omdat hij gedurende de coronapandemie leerlingen toch wist te binden en te boeien voor het vak bouwtechniek. Hij deed dat door het filmen en vloggen van een bouwproject in zijn woonplaats.

 

Roger leert al vele jaren leerlingen alle kneepjes van het vak in zijn ‘eigen’ werkplaats in de praktijk. Op die manier levert hij een bijdrage aan het opleiden van goede vakmensen. Hij timmert letterlijk en figuurlijk aan de weg, is innovatief en draagt zijn liefde voor het bouwvak over aan zijn leerlingen. Dat gaf bij de jury de doorslag om de Stimulusprijs toe te kennen aan Roger.

Stimulusprijs

De Stichting Stimu-leren reikt de Stimulusprijs al uit sinds 1999. Het doel is het stimuleren en promoten van het vak techniek over de volle breedte in de Euregio Maas-Rijn. De stichting richt zich hierbij vooral op activiteiten voor jongeren.