The Social Sorting Experience Smartphone Orchestra (vanaf 14 jaar)

Hoeveel data geef jij weg?

Ben jij een influencer of een trol die nog in de kast zit? Weet jij dat jouw likes alles onthullen en worden gebruikt om je te manipuleren tot kijken en kopen? Ze kunnen zelfs beïnvloeden op welke politieke partij je (later) stemt. Nieuwgierig hoe het werkt? The Smartphone Orchestra nodigt je uit voor een theatrale performance waarin jij en je smartphone de hoofdrol spelen. 

In The Social Sorting Experience ondervindt je aan den lijve de manipulatieve macht van digitale platformen. In deze absurdistische en interactieve performance op het snijvlak van theater, gaming en muziek vertelt The Smartphone Orchestra verhalen met behulp van de smartphones van het publiek. Dus ook met die van jou! Met deze theatrale ervaring kun je voor het eerst echt ervaren hoeveel invloed digitale platformen hebben en hoeveel data je weggeeft. Tegelijkertijd maak je misschien wel een paar nieuwe, goede oude, analoge vrienden. 

Groot internationaal succes 

Eerder was The Social Sorting Experiment te zien op IDFA DocLab. De voorstelling had internationaal succes op SXSW, het Flipside Festival Singapore en Sheffield Doc/Fest, werd genomineerd voor een Gouden Kalf en was ook te zien op Theaterfestival De Parade. Deze editie van The Social Sorting Experience sluit perfect aan bij de belevingswereld en het social mediagebruik van 14-plussers. 

De makers 

Concept: Steye Hallema, Eric Magnée, Hidde de Jong, Marieke Nooren 
Presentatie: Steef Hupkes of Steye Hallema 
Muziek: Eric Magnée 

The Social Sorting Experience-Vimeo
The Social Sorting Experience-1
The Social Sorting Experience-2

Datum

mrt 09 2023
Expired!

Tijd

14:00 - 16:00

More Info

Bestel Tickets
Bestel Tickets

Reacties zijn gesloten.