STO LIVE: Versterk uw techniekteam met hybride professionals

Hybride professionals in de techniek combineren een baan in het technisch bedrijfsleven met een baan in het onderwijs. Veel STO-regio’s willen dergelijk hybride personeel gaan aantrekken of doen dat al. Logisch, want met hybride professionals haal je de praktijk in huis, wordt het onderwijs ‘levensecht’, wordt het docententekort verminderd en wordt er gewerkt aan een betere aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk. Voor bedrijven betekent het ‘uitlenen’ van medewerkers dat ze een directe relatie opbouwen met mogelijk toekomstige werknemers en hun bedrijf en activiteiten onder de aandacht brengen van leerlingen.

In dit webinar spreken we met onderzoekers en met ervaringsdeskundigen uit scholen die werken met hybride professionals. Met hen verkennen we hoe er meer hybride professionals geworven kunnen worden, wat de ervaren meerwaarde van het werken met hybride professionals is en hoe de praktische knelpunten die in de dagelijkse praktijk optreden kunnen worden opgelost.

Aan het woord komen:
– Hans Meinders, projectleider STO regio Twente. De regio Twente heeft al ruime praktijkervaring opgedaan met het werken met hybride professionals.
– Monique Ridder en Richard Heerkes van het expertisecentrum TechYourFuture en Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hun onderzoeksgroep bracht afgelopen jaar het vooronderzoek ‘Hybride professionals in de techniek: naar een sterke verbinding tussen het technisch beroepsonderwijs en het technisch bedrijfsleven’ uit.

Heeft u vragen voor een van deze mensen, dan kunt u ze bij de aanmelding al stellen.

Datum

jan 19 2022
Expired!

Tijd

15:00 - 16:00

More Info

Aanmelden
Categorie
Aanmelden

Reacties zijn gesloten.