Leergang Pedagogisch-didactisch bekwaam voor onderwijsondersteuners

Voor wie is deze leergang?

Je bent werkzaam als onderwijsassistent of praktijkinstructeur. Je bent deskundig op jouw vakgebied en je hebt behoefte aan extra handvatten op pedagogisch-didactisch gebied. In deze leergang word jij nog beter toegerust voor jouw plek binnen het onderwijsteam. De leergang is speciaal afgestemd op de behoeften van de onderwijsondersteuners die in de beroepsgerichte vakken van het voortgezet onderwijs praktijkgericht instructie geven en/of leerlingen begeleiden. Dus ook voor ondersteuners in vakken als biologie, scheikunde, natuurkunde en dergelijke.

Ook als je graag een overstap naar een functie van onderwijsondersteuner wilt maken, biedt deze leergang een stevig pedagogisch-didactisch fundament.

 

Wat vonden eerdere deelnemers ervan?

Afgelopen december hebben 18 van onze collega’s (Stichting LVO en SVO|PL) deze leergang met succes afgerond. Aan hen is gevraagd hoe zij de opleiding aanbevelen aan toekomstige deelnemers:

 

‘Leerzaam en je wordt geprikkeld en uitgedaagd.’

 

‘Een nieuwe uitdaging is als het beklimmen van een berg: Het lijkt moeilijk, maar als je aan de top staat voelt het geweldig en smaakt het naar meer.’

 

‘Je breidt je kennis en kwaliteiten uit. Je staat er niet alleen voor, je werkt samen met je intervisiegroep en je klasgenoten.’

 

Wat kun je verwachten?

In het schooljaar 2024/2025 volg je deze post mbo-leergang op maat. Deze leergang wordt voor Sterk Techniek Onderwijs verzorgd door Instituut Mentoris. Jij en je persoonlijke en professionele ontwikkeling staan in deze leergang centraal. De leergang heeft een praktijkgerichte aanpak.

Uitgebreide informatie over de leergang lees je in de brochure van Mentoris. (zie bijlage)

 

De leergang in vogelvlucht

☆ schooljaar 2024/2025

☆ afronding juni 2025

☆ 16 opleidingsdagen op dinsdagen van 15.00 – 20.00 uur

☆ 8 intervisiebijeenkomsten om met en van je collega-deelnemers te leren

☆ op één of twee van onze schoollocaties

 

Diploma

Bij een succesvolle afronding van de leergang ontvang je een erkend post-mbo diploma ‘Instructeur in het onderwijs’. Hiermee toon je aan pedagogisch-didactisch competent te zijn in jouw rol als onderwijsondersteuner binnen het onderwijsteam.

 

 

Meer weten?

Heb je inhoudelijke vragen? Neem contact op met Gerrit Montizaan, docent-trainer van Instituut Mentoris, telefonisch 06-42196226 of per e-mail gerrit.montizaan@instituutmentoris.nl.

 

Enthousiast?

Ga in gesprek met je leidinggevende over je opleidingswens.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

sep 24 2024

Tijd

15:00 - 20:00

More Info

Bestel Tickets
Categorie
Bestel Tickets

Reacties zijn gesloten.