Je onderwijs ontwerpen met behulp van Design Thinking

Onderwijs ontwerpen met Design Thinking

Doelstelling

Aan het einde van deze themasessie:  

  • weet je wat design thinking is;
  • heb je een idee hoe jij dit kunt inzetten; 
  • heb je een plan van aanpak; 
  • heb je bij elke stap een aantal werkvormen; 
  • kun je echt aan de slag.

Inhoud

Design thinking is een manier van denken, een filosofie, waarmee je een “probleem” gaat bekijken. Het helpt je om creatieve en praktische oplossingen te vinden voor een probleem waar je tegenaan loopt of om meer inzicht te krijgen in waarom iets nog niet lekker loopt. Het is een manier van denken met een set werkvormen die gericht zijn op verbetering van iets dat bestaat. En dat maakt dat het heel geschikt is om te gebruiken bij verbeteringen van je onderwijsontwerp. Op die manier kijken we in deze themasessie naar de inzet van design thinking. Je kunt design thinking ook in je klas, in je onderwijs inzetten, maar daar gaat deze themasessie niet over. We gaan echt kijken hoe jij een bepaald deel van jouw onderwijs kunt herontwerpen of kunt aanpassen, zodat het beter wordt voor jou en leerlingen of studenten. 

Bij jou op school?

Via het inschrijfformulier kun je je inschrijven voor deze themasessie. Staat de themasessie niet meer op de agenda, dan kun je aangeven dat je geïnteresseerd bent. 

Wil je deze sessie op jouw school aanbieden? Bijvoorbeeld op een studiedag. Dat kan natuurlijk ook. Een van de docent-trainers van OnderwijsArena komt dan naar jouw school, wanneer het jullie past, voor een themasessie van 2,5 tot 3 uur of voor een of meerdere workshops van 1 tot 2 uur. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Practice what you preach

Onze themasessies zijn zo vormgegeven dat inhoud en vorm naadloos op elkaar aansluiten.

 

Morgen direct toepasbaar
Onze themasessie zijn goed onderbouwd, maar tegelijkertijd ook heel praktisch en concreet.

Leren door ervaren en zelf doen
In onze themasessies ervaar en leer je hoe jij het zelf kunt doen in jouw eigen onderwijs.

Datum

nov 29 2022
Expired!

Tijd

15:00 - 17:00

More Info

Bestel Tickets
Categorie
Bestel Tickets

Reacties zijn gesloten.