Intervisietraject ‘Leidinggeven aan schoolontwikkeling’

Tijdens dit intervisietraject komen schoolleiders van verschillende scholen vijf keer fysiek samen om van elkaar te leren, georganiseerd per regio. Je brengt zelf casussen in uit je eigen schoolpraktijk.    De deelnemers van het intervisietraject dat afgelopen schooljaar liep, waardeerden dat met gemiddeld een 8. Een van hen zei over het traject: “Het is heel zinvol om tijd te organiseren voor je eigen leren. Intervisie helpt bij je eigen reflectie en denken, en het is inspirerend.” 

 

Intervisietraject ‘Leidinggeven aan schoolontwikkeling’ 

  • Startdatum: na de herfstvakantie 2023
  • Einddatum: voor 6 juli 2024
  • Locatie: op deelnemende scholen

Wil jij je als schoolleider samen met collega’s verder ontwikkelen? Meld je dan aan voor het intervisietraject ‘Leidinggeven aan schoolontwikkeling’.

In dit intervisietraject ga je samen met collega-schoolleiders verdiepend aan de slag met jouw rol bij schoolontwikkeling. Laagdrempelig, openhartig en respectvol leer je met elkaar over je eigen leiderschap.

Wat kun je verwachten?

Het intervisietraject loopt gedurende het schooljaar 2023-2024. Schoolleiders van verschillende scholen komen vijf keer fysiek samen om van elkaar te leren, georganiseerd per regio. Je brengt zelf casussen in uit je eigen schoolpraktijk. Voorbeelden van vragen zijn: Hoe zorg ik voor voldoende begeleiding voor een innovatieteam en geef ik ze tegelijkertijd de noodzakelijke ruimte en eigenaarschap? Hoe communiceer ik verwachtingsvol zonder te overvragen? Hoe neem ik mijn bestuurder mee in dit proces?

Het intervisietraject is een samenwerking tussen Schoolleiders VO, Voortgezet Leren en Schoolleiders voor de toekomst. De intervisiebegeleiders zijn opgeleid door de VO-academie.

Voor wie?

Het intervisietraject is voor schoolleiders binnen het voortgezet onderwijs in de breedste zin van het woord: van middenmanagers tot eindverantwoordelijk schoolleiders.

Wat levert het je op?

  • je krijgt inzicht in je eigen rol bij schoolontwikkeling
  • je zet stappen in je eigen professionele ontwikkeling
  • je leert over je eigen leiderschap
  • je leert in verbinding met andere schoolleiders
  • je komt tot nieuwe perspectieven met betrekking tot schoolontwikkeling.

De deelnemers van het intervisietraject dat afgelopen schooljaar liep, waardeerden dat met gemiddeld een 8. Een van hen omschreef het traject als volgt: “Het is heel zinvol om tijd te organiseren voor je eigen leren. Intervisie helpt bij je eigen reflectie en denken, en het is inspirerend.”

Waar en wanneer?

De eerste van de vijf bijeenkomsten is direct na de herfstvakantie in de eigen gekozen regio. De volgende bijeenkomsten worden samen met je intervisiegroep gepland voor begin december 2023, februari 2024, april 2024 en juni 2024. Meer informatie over het traject lees je hier.

Kosten

Deelname aan het intervisietraject is kosteloos. Wel verwachten we dat je bij alle vijf de bijeenkomsten aanwezig bent.

Aanmelden

Meld je uiterlijk 1 oktober aan via het aanmeldformulier. Je deelname gaat door bij genoeg aanmeldingen in de door jouw gekozen regio. Hierna wordt zo snel mogelijk een wederzijdse kennismaking gepland en ontvang je meer informatie over het intervisietraject.

Vragen?

Heb je vragen over het intervisietraject? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 – 23 24 880.

Dit intervisietraject wordt georganiseerd door Voortgezet Leren, Schoolleiders VO, Schoolleiders voor de Toekomst en de VO-academie.

 

 

Datum

sep 29 2023
Expired!

Tijd

Hele dag
Categorie

Reacties zijn gesloten.