Inspiratiebijeenkomst: Werk maken van werkgeluk

De werkdruk in het onderwijs is hoog. De krapte op de arbeidsmarkt is voelbaar en de veerkracht van leraren wordt extra op de proef gesteld. Hoe kan je in uitdagende tijden de werkdruk beheersbaar maken en zorgen voor meer ontspanning en minder stress? Doe mee en leer wat jij kunt doen om het werkgeluk van jezelf en leraren in jouw team te vergrotenMeld je hier aan.

Wat kan je verwachten?

Universitair docent Daantje Derks deelt inzichten uit wetenschappelijk onderzoek over bevlogenheid en werkplezier. Ze vertelt onder andere over jobcrafting: het ‘sleutelen’ aan een baan, zodat die dichter in de buurt komt van het ideale werk van de werknemer. Welke acties kun je zelf nemen om je werk leuker te laten zijn? Hoe voer je op school het gesprek over werkdruk? En wat vraagt het van jou als leidinggevende om de werkdruk te verminderen?

Wat levert het op?

Bevlogen leraren en schoolleiders hebben meer plezier in hun werk. Bovendien presteren hun leerlingen doorgaans beter, wijst onderzoek uit. Na deelname aan deze inspiratiesessie:

  • weet je wat bevlogenheid is en hoe je bevlogenheid kunt stimuleren bij anderen en jezelf.
  • leer je hoe je de werkomgeving beter kan laten aansluiten bij de behoeften van leraren.
  • weet je meer over jobcrafting in het onderwijs en weet je hoe je dit in de praktijk kunt aanpakken.
  • heb je praktische tips om bevlogenheid te behouden en hoe docenten kunnen herstellen van werkdruk.

Van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen – Loesje

Over de spreker

Daantje Derks is universitair hoofddocent en sectiehoofd Arbeid en Organisatie Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze houdt zich bezig met verschillende thema’s zoals werk-privé balans, jobcrafting, de invloed van smartphones op het werkplezier en coachend leiderschap. Ze was ze betrokken bij het programma ‘Werken aan bevlogenheid in het onderwijs’, waarin inzichten uit wetenschappelijk onderzoek werden vertaald naar de dagelijkse onderwijspraktijk in samenwerking met ongeveer 50 scholen.

Voor wie?

Schoolleiders, leraren, HRM-functionarissen en OOP die de werkdruk willen aanpakken en manieren zoeken om het werk voor leraren aantrekkelijker te maken.

Waar en wanneer?

29 november 2022 van 15.00 uur tot 16.30 uur, online

Kosten

Deelname is kosteloos.

Meedoen?

Meld je nu hier aan.

Vragen?

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 – 23 24 880.

Datum

nov 29 2022
Expired!

Tijd

15:00 - 16:30
Categorie

Reacties zijn gesloten.