Inspiratiebijeenkomst Examencommissie

Sinds 1 augustus 2021 is het hebben van een examencommissie verplicht in het voortgezet onderwijs. In deze bijeenkomst gaan we, twee jaar nadat de wetswijziging van kracht ging, weer het gesprek met elkaar aan: ✔️Hoe ontwikkelt de examencommissie zich? ✔️ Welke uitdagingen kom je tegen? ✔️ Welke rol en positie heeft de examencommissie nu? ✔️Waar wil je heen als examencommissie en waar loop je misschien nog tegen aan?

 

Inspiratiebijeenkomst Examencommissie

3 oktober 2023Omgeving Utrecht14.00 – 17.00
 
Inspiratiebijeenkomst Examencommissie

Sinds 1 augustus 2021 is het hebben van een examencommissie verplicht in het voortgezet onderwijs. Deze verplichting en opdracht* waren nieuw in de school en op veel scholen heeft de examencommissie zich geleidelijk aan gepositioneerd en ontwikkeld. In deze bijeenkomst gaan we, twee jaar nadat de wetswijziging van kracht ging, weer het gesprek met elkaar aan: hoe ontwikkelt de examencommissie zich, welke uitdagingen kom je tegen, welke rol en positie heeft de examencommissie nu, waar wil je heen als examencommissie en waar loop je misschien nog tegen aan?

* De examencommissie heeft als hoofdopdracht het borgen van de kwaliteit van schoolexaminering en van het afsluitend karakter van het schoolexamen. De examencommissie heeft voor dat doel een aantal specifieke taken en doet zijn werk onafhankelijk.

MELD JE AAN

Wat kan je verwachten?

Na een korte plenaire introductie zullen twee scholen vertellen hoe zij hun examencommissie hebben ingericht, welke keuzes zij hebben gemaakt en hoe de examencommissie opereert binnen de school en de opdracht van kwaliteitsborging schoolexaminering. Daarna gaan we met elkaar in gesprek om van en met elkaar te leren. We proberen daarbij een goede indeling te maken, zodat iedereen wat kan halen en brengen. De bijeenkomst prikkelt je om verdere stappen te zetten met de examencommissie.

Wat levert het op?

• Inzicht in de functie die de examencommissie in de eigen school kan vervullen voor de kwaliteitsborging van schoolexaminering.
• Inzicht in de rol als lid van de examencommissie in de school.
• Inspiratie van andere scholen.
• Met en van elkaar leren door collegiale consultatie en collegiale feedback op functionering en positionering van de examencommissie in schooljaar 2021-2023 en stappen die je wil zetten in 2023-2024.

Voor wie?

Leden van examencommissies (o.a. teamleiders, docenten, examensecretarissen) die willen werken aan verdere ontwikkeling van schoolexaminering. En voor leden die willen werken aan het ontwikkelen van de positie van (de leden van) de examencommissie zelf. Je kunt daarin al zijn gestart en verder willen denken of juist aan het begin staan.

Waar en wanneer?

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 oktober 2023 van 14.00-17.00 op een locatie in de regio Utrecht en omgeving.

De kosten

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

Meedoen?

Meld je hier vóór 25 september 2023 aan.

Vragen?

Heb je vragen over de inspiratiebijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Datum

okt 03 2023
Expired!

Tijd

14:00 - 17:00

More Info

Bestel Tickets
Categorie
Bestel Tickets

Reacties zijn gesloten.